Sider,

onsdag den 13. marts 2013

Noget gik helt galt....

Selvom jeg ved vi var mange, der allerede igår startede med at krydse fingre for fint vejr idag. Må jeg bare konstatere, at noget gik galt.      Selvom det ser smukt ud, så var det jo ikke dette syn, vi havde bedt om.


Nej jeg havde satset på at komme i drivhuset for at nyde varmen og få sået flere frø. Midt formiddag kom solen dog igennem, og startede sit arbejde med at få smeltet sneen.
 Glad og optimistisk gik jeg igang med at komme mine klokkeranke frø i vand, det er ved at være på høje tide at få dem sået. Mens solen atter forsvandt og blev erstattet af små snebyger, stod jeg der med alle mine talenter. Da frøene jo var lagt i vand, ja så skulle de jo sås idag. Jeg pakkede mig godt ind, og fortrak til drivhuset hvor der var 2 grader øv. Alt arbejde med jord foregår nemlig der, indtil vejret atter bliver til at arbejde ude.Jeg bliver stadigt imponeret når jeg ser mine jacobsstiger som blev sået i efteråret. De har stille og roligt vokset vinteren igennem, uden at lade sig påvirke af frosten. Det er noget jeg kan li.


Jeg blev nu hurtig færdig med at beundre små planterne, og fik sået i en fart. Så jeg atter kunne komme ind i varmen. Klokkerankefrøene var helt perfekte efter turen i vand, de var så klistrede at de næsten ikke var til at skille ad, men nu er de lagt.


Fingrene var næsten helt blå af kulde, efter at have sået alle mine frø. Jeg fik også plantet mine dahlia knolde, og efter en meget forsigtig vanding, kan de nu stå og vågne stille og roligt oppe på børneværelset.Det går rigtigt godt, med de hjemmehøstede frø, jeg allerede har fået sået. Der ser ud til at komme en del siverfalls (nyresnerle) det er helt perfekt, da de er planlagt til altankasserne i år. Mit forsøg med at tage en frøstand fra kæmpeverbena og drysse ud på jorden med skaller og det hele, da jeg fjernede dem forrige weekend ser også til at lykkes


De hvide og lyserøde mamelukærmer er gået helt amok, og det varer nok ikke længe inden de skal prikles. De frø jeg tog fra min sorte petunia sidste år kommer også, juuhu nu må jeg bare håbe de også bliver sorte, ved jo godt de kan snyde.


Færdig arbejde for idag, nu står det hele oppe på børneværelset hvor vinduerne også er blevet pudset for at slippe mest muligt lux igennem til de små puds.Ikke for sarte sjæle, men en af de overraskelser man risikerer at møde, når man roder efter gamle potter.


Mange, jeg fik sået men hyggeligt var det ikke, hilsener herfra ;o)

15 kommentarer:

 1. Hvor synd det ikke hjalp, at vi krydsede fingre. Jeg håbede, at det havde været bedre i Struer, men så heldig var du ikke. Til gengæld er du da heldig med dine nye såninger, det går da fint.
  Mine klokkerankefrø såninger lykkedes heller ikke i år. Jeg fik frø foræret denne gang fra Rose, men nej de vil ikke op hos mig. Det var kun første år, jeg havde succes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var trist det ikke hjalp med de krydsede fingre, men vi prøvede ;o)
   Ja det går rigtigt godt med såningen og groviljen. Det er da pudsigt at du ikke kan få dine klokkerankene frø til at spire siger jeg og håber at mine kommer ;o). Du har så meget andet smukt du må nyde.

   Slet
 2. Uha kan lige forestille mig hvor koldt det har været. Og med det viduelle syn af sne hjælper ikke ligefrem på fornemmelsen af varme og hygge. Men skønt at du har fået sået mange frø og at du har så god succes med dine såninger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var ikke nogen nydelse, men der skal mere end kulde og halvfrosset jord, til at stoppe mig og mine planer ;o)

   Slet
 3. Jeg kan så trøste dig med at der er faldet noget mere sne her på Ærø :-) Fint med alle dine frø......Det kan da kun gå godt. Det er da rart at man kan forberede sæsonen lidt indenfor, inden det for alvor går løs udenfor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores sne er da heldigvis væk igen. Jeg holder rigtigt meget af at så og prikle, det er en af de absolut bedste afstresning kure jeg kender ;o)

   Slet
 4. Hej. Brrr. jeg kan lige forestille mig hvor koldt det har været, men det ser da ud til, at dine anstrengelser er det hele værd. Dine små frølinger ser ud til at have det fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Koldt det var det - der kunne jeg godt have brugt et dejligt varm orangeri ;o) -men det var på tide, at få sået de sidste blomster frø, kulde eller ej ;o)

   Slet
 5. Føj for en klam behåret fyr... altså på det sidste billede... bwadr... :o)
  Ja det var ikke lige dette vejr vi havde regnet med nu, men du var da standhaftig i drivhuset idag... held og lykke med det hele :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Lækker er den ikke, men et sted skal de jo bo, så hellere der end inde i soveværelset ;o)

   Slet
 6. Imponerende med dine Jacobsstiger! De er godt nok kraftfulde at se på! Edderkopper er jo nyttedyr, dem møder jeg også ind imellem, de er jo ganske harmløse.
  Jeg tror vi er dem i hele landet, der har fået mest sne, og nu er det sandelig startet igen med lidt puddersne! Holder det dog aldrig op?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt betaget af Jacobsstigerne, det er jo mit første forsøg med staudefrø så jeg er ovenud tilfreds ;o)
   Øv øv med al den sne i har fået, men det beskytter heldigvis godt, her er der atter barfrost, gad vide hvor længe alle de fine skud kan klare det.

   Slet
 7. Godaften Heidi.Det ser bare godt ud alt det du har sået.Og jeg er da også imponeret
  over at du allerede har sat dine dahlia i krukker.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg holder rigtigt meget af såningens glæder, og fryder mig hvert år over resultaterne ;o)
   Dahliaerne står godt beskyttet, på et køligt værelse med masser af lys, så de stå og vågne langsomt ;o)

   Slet
 8. Jeg elsker havearbejde!
  Kiss.
  Nita

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen