Sider,

mandag den 24. april 2017

Mission genfind bed.....

Dagen startede med regn som lovet, men sidst på formiddagen stilnede det af og over middag klarede det op og solen brød igennem. Med solen vendte blæsten også tilbage for fulde gardiner, så det hastede ikke ligefrem med at komme ud.

Allerførst et billede af en af de få blomster der ville stå stille i dagens blæst. Forleden stod jeg og studerede dette lille bed der næsten helt er forsvundet i vorterod. Jeg undrede mig længe over, at jeg slet ikke har plantet noget som helst i bedet, til at ta over efter de krokus som forlængst er afblomstret. Der er flere hosta i bedet, men der mangler helt klart noget til at dække jorden inden de kommer på banen og slet ingen tulipaner eller narcisser.....det er helt klart en ommer ;)Det er da vist også på tide at få julegaven fra min hr fader på plads. Den har stået under terrassen siden jul.Så midt eftermiddag gik mission genfind bed igang. Nu er jeg ofte en ret utålmodig sjæl, så der er vel ingen grund til at rense hele bedet inden den lave vintønde skulle finde sin nye plads. Det er jo også dejligt at ha noget fint at kigge på, mens man renser jorden for djævelskab. Efter en del asen og masen og opklodsning med sten, lykkedes det mig at få tønden i vater på alle led...jow jow mandens vaterpas blev flittigt brugt.Havens nye vandspejl, lige som jeg havde forestillet mig. Sikke fine motiver det må gi på en dag, hvor vandet er helt stille. Jeg har lagt en livline ud i vandet hvis der bliver brug for en flugtvej.Straks havde jeg lyst til at plante og fluks blev en stor tot fyldte anemoner flyttet til bedet.Desværre blev jeg ikke helt færdig med bedet idag, så det sidste vorterod får lige et par døgn mere at leve i.Indtilvidere er jeg rigtigt godt tilfreds med resultatet og placeringen af baljen, nu skal det lige kigges an.Trillium i eftermiddagssolen.Tror denne får rosa blomster hvis jeg husker ret.Endnu en mørk med noget mindre blade og blomster end den første.Tænk at en balje med vand kan gøre mig så glad ;)


 Nu må jeg bare vente på at manden min kommer hjem og "roser" mig for mit arbejde ;). Måske syntes han at der skal en anderledes opklodsning til, og det er helt ok, jeg vil jo også gerne at baljen skal holde i mange år.

Mange tilfredse hilsner herfra ;)

16 kommentarer:

 1. Hvor er det altså en fin balje, og den står flot der med pyntekugler i og "livline" - meget opfindsomt og pynteligt.
  Vorterod er noget træls noget, det er desværre også lidt i nogle af mine bede.
  Her stormede det også rigtigt meget, det gav ekstra køretid på cyklen hjem fra arbejde :)
  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Jeg er også rigtigt glad for min fine balje, som nu endelig er kommet til sin ret ;)
   Vorterod er ren djævelskab som invaderer næsten hele vores gamle have hvert forår, så forsøg at holde dine bede fri for dem, inden de invaderer hele din fine have ;)

   Slet
 2. Sikken en julegave din far har givet dig, jeg kan godt forstå, at du sender tilfredse hilsener, du har grund til at være tilfreds, så må vi se, om Richard vil lave det om, når han kommer hjem, men i mellemtiden kan du selv beundre det. Det ser fint ud med glaskuglerne i, jeg har lige forsøgt at købe nogle på fb, vi får se, om jeg får held til det.
  Jeg må sige, at jeg ikke kun har nogle få vorterod i mine bede, jeg har rigtig mange, men de er svære at komme til livs. Du skal nok ud og investere i blomsterløg til eftersommeren :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja er det ikke en skøn gave jeg fik. Jeg er næsten sikker på at Ric vil lave det om, for han havde vist en plan, men indtil da skal det bare nydes ;)
   Glaskuglerne var jeg så heldig at købe af en genbo til en god pris. De kan være ret dyre, så jeg håber det lykkes for dig at få dem til en ok pris.
   Vorterod er det værste djævelskab, der hvert år invaderer bede og græsplæne. Heldigvis visner skidtet snart ned, for de jo umulige at komme til livs. Du kan tro der skal købes blomsterløg og andre planter der forhåbentlig kan give vorteroden lidt modstand ;)
   Tak for svar på rhodo, jeg har googlet og tror også det er den ;)
   Knus

   Slet
 3. Det kan blive til mange flotte spejlbilleder - meget smukt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Jeg er også bange for at det kan blive til rigtigt mange flotte spejlbilleder ;)

   Slet
 4. Utroligt at den lille fine blomst kan overtage bedet på den måde - den genstridig! Dejligt at du genfandt bedet og har beriget det med et smukt vandspejl. Dejligt med gaver, hvor man vil tænke på giveren hver gang man ser den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det er jo egentlig en fin lille blomst, men de kommer jo desværre altid i flok og overtager alt.
   Jeg elsker gaver som glæder hver gang man ser på dem ;)

   Slet
 5. Sikke en fin balje og en smuk spejlig i vandet. Fiskekuglerne er så dekorative, det er vist på tide at mine de sidste kommer ned fra loftet :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg er også rigtigt glad for min balje, det var dog ikke så let at fange spejlingen i vandet igår da der næsten var bølger på vandet ;)
   Fiskekugler er så fine og på loftet gør de da ingen gavn ;)

   Slet
 6. Skøn gave fra din far og de der glaskugler kan man godt blive lidt pjattet med. Sådan har jeg det ikke med "vorterod" Tak for du lige opklarede hvad det var for noget skidt jag har gravet op foran mit huset i den nye kolonihave, det var vokset helt ind under huset og jeg må indrømme at det er blevet bandet langt væk :o)
  I morgen skulle det blive nogenlunde godt vejr.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja er det ikke en fin gave og glaskuglerne passer helt perfekt til den rustikke bajle. Vorterod er ren djævelskab og næsten umuligt at komme af med, alle de små kugler ved rødderne er roden til alt ondt ;)
   Idag er vinden løjet af istedet fo hagler og sner det, så jeg ved snart ikke hvad er er bedst ;)

   Slet
 7. Hej Heidi

  Ja, man skal passe på at det der var tænkt som bunddække ikke overtager det hele, dine 2 Trillium måtter da derimod godt få lov til at bredde sig:)
  Lækker balje!

  Ha en dejlig solskindag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nu havde jeg ikke ligefrem tænkt vorteroden som bunddække, men da de næsten er umuligt at komme til livs, er det blevet sådan. Ja det var noget helt andet hvis det var de skønne trillium, der ville brede sig i samme fart ;)

   Slet
 8. Hej Heidi!
  Förstår att du blev nöjd med ditt arbete, det blev riktigt fint.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det er jo altid godt at være glad for eget arbejde ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen