Sider,

onsdag den 4. maj 2016

Solskin og en pakke...

Det er næsten ikke til at følge med i disse dage, så megen fart er der på alle planternes vækst og udspring. Det er skønt at kunne følge forvandlingen der sker, næsten for øjnene af en. De billeder jeg fik taget i søndags er allerede forældet, men nogle enkelte har fået lov at komme med i dagens lange indlæg.

Bliver dette smukke solskinsvejr og lune temperaturer ved, kan det ikke vare længe inden det første æbletræ springer ud.De fyldte anemoner i søndags, mens de stadig stod i knop.Idag er det fortid og nu blomstrer de med de fineste blomster.Flere akelejer står også med store knopper.Blodblommen blomstrer stadig, jeg var lige tilbage for at tjekke og kan se det har blomstret en hel måned. Det får det fine vejr nok snart sat en stopper for.Alunrod står også med fine knopper.
Højt oppe i kronen på et af vore gamle æbletræer, boltrer slyngrosen Rosenholm sig i selskab med klematis Montana rubens.
Når jeg zoomer ind, bliver er masse fine knopper synlige.Det er æbletræet bagerst i billedet, der har så fint selskab. At det så ovenikøbet er det æbletræ der sidst springer ud, er jo ret heldigt. Det ikke var med i mine overvejelser da de blev plantet.I det blå/lilla bed blomster yndige selvsåede forglemmigej.I bedet myldrer der også selvsåede Høneballe valmuer frem, det er et gensyn jeg glæder mig til. Nu går jeg og vogter på, om der ikke også kommer selvsåede kæmpeverbena, da jeg for første gang i mange år ikke har fået indsamlet frø og gerne skulle bruge nogle planter på terrassen.Anemonerne blomstrer også stadig fint.Pæon Sarah Bernhardt deler pladsen med storkenæb, og det fungerer rigtigt fint.Kobjælder kan jeg altså ikke stå for og får altid taget rigtigt mange billeder af dem.
 Klemtais alpina er også begyndt at springe ud.
De vokser i to tårne af rionet, sammen med klatrerose Giardina. Tårnene står mellem tre skønne Deutzia buske.Deutzia står også med masser af knopper.I det smalle bed foran perikon buskene og den opstammede ribs, er der ved at være godt gang i alle Ronaldo tulipanerne, det er tredie år de kommer, jeg kan altså godt li de trofaste sorter.I efteråret satte jeg en del andre tulipaner i lysere farver, men de er ikke klar til at blomstre endnu.Kameraet har lidt svært ved at indfange deres mørke farve.De sidste syv dage har jeg utålmodigt gået og ventet på en pakke, som var blevet afsendt fra Holland. Det er et impulskøb jeg foretog mig en sen nattetime hvor jeg surfede rundt på nettet ;). Jeg faldt over  denne side og inden jeg rigtig nåede at tænke mig om havde jeg lagt en ordre. ;)Jeg har været lidt bekymret for planterne, så det var spændende at skulle åbne pakken. Der var ingen grund til bekymring for de lå fint pakket i masser af træuld og plast om potterne så de var stadig fint fugtige.I pakken var tre klematis, en stor kraftig Helleborus Double Ellen green,  campanula Coerulea og Pulsatilla Perlen Glocke. Jeg fortryder at jeg ikke købte flere planter for priserne er helt ok og fragten  den samme helt op til 30 kilo. Jeg købte planter for 34 euro 252 kroner, og fragt på 19 euro 141 kroner. Næste gang må jeg hellere købe mange flere planter ;)Der er to Duchess of Edinburgh til portalen og en Justa som skal være et andet sted.


Allerede i går kunne jeg fornemme at den første liljeblomstrende tulipan Purple Dream ville springe ud idag. Jeg var tidligt ude og tage et morgen billede og ellers fulgt den igennem dagen. Sikke en forandring på bare en dag.Hvor er det skønt at foråret og varmen endelig er kommet godt igang, det er jo også snart sidste udkald inden sommeren banker på.  Jeg håber i alle får en god Kristi himmelfartdag med masser af sol og varme.

Mange glade onsdags hilsner herfra ;)


10 kommentarer:

 1. Nå ble jeg skikkelig inspirert. Det har kommet litt lenger hos deg enn hos meg, men det sprenger på av løkblomster her nå :)

  SvarSlet
 2. Sikken en masse dejlige billeder af blomstrende planter, tillykke med dine nye clematis, det bliver spændende at se dem i blomst. Jeg håber, de vil tage godt ved, jeg har en tre stykke, som ikke rigtigt vil komme i gang, de er købt i Tyskland. Varmen får det hele godt i gang, og kulden har fået det til at holde længere, her tænker jeg på blodblommen.
  Smukke kobjælder dem kan vi ikke få for mange af. Min Alpina er først lige kommet med en enkelt blomst :) så du er foran.

  SvarSlet
 3. Skønne blomsterbilleder fra din forårshave :-) Godt vejret endelig er blevet så lunt, at der sker noget i haverne.
  Min alpina står med knopper, men der er ikke nogen i blomst endnu, men vi plejer også at være bagefter med det meste her inde i landet, hvor kulden har ekstra svært ved at give slip.

  SvarSlet
 4. En dejlig og frodig rundtur i din have. Og tak for linket, det må udforskes.
  Jeg nikkede genkendende til det du skriver med, at man tager et billede fra haven og to dage efter er det forældet. Det går utrolig stærkt, så det er om at nyde det lige nu.

  SvarSlet
 5. Smukke billeder, det er helt berusende smukt.
  Tillykke med dine nye planter det er nogle flotte clematis, du har valgt.
  Nyd weekenden med det dejlige vejr.

  SvarSlet
 6. Esveld harjeg også handlet med og med godt resultat. Hvis man har forespørgsler om specielle planter, er de også særdeles flinke til at svare og eventuelt fremskaffe planter, som de ikke lige selv har på lager.Alle stadier af tulipanen er smukke.

  SvarSlet
 7. Hej Heidi. Hvor er det sjovt at se din tulipan springe ud:) Det lyder som en interessant hjemmeside. Jeg kan også godt lide dine nye clematis. Jeg har nydt dagen i dag udenfor og det var lidt svært at gå ind igen. Det ser heldigvis ud til at vejret fortsætter i flere dage.

  SvarSlet
 8. Hej Heidi.Skønne billeder fra din dejlige have.Og solen og varmen har da for alvor sat gang i det hele.
  Spændende med dine nye indkøb.Men tror jeg holder mig i skindet..........for har jo lige været til to plantemarkeder og drivhuset er fyldt til bristepunktet.
  Smukke tulipaner........det er bare noget af det bedste på denne årstid.
  Og et par kobjælder kom også med hjem til mit lille gods,hvor mit store kirsebærtræ står med det smukkeste blomsterflor.
  Fin alunrod med knopper.Var lidt nevøs for alle mine .Synes de så lidt sølle ud efter vinteren.
  Rigtig dejlig weekend Knus Jette

  SvarSlet
 9. Tak for rundturen - din have ser skøn ud. Du har ret hver dag forandrer haven sig. Det er en fantastisk tid.

  SvarSlet
 10. Skønne billeder fra din have. Sikke fine clematis du fik købt. Ja alt sker så hurtigt i haven på denne årstid. Så dejligt

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen