Sider,

onsdag den 18. maj 2016

Fridag i haven og en pakke


Efter at have tilbragt pinsen indendørs med maling og klargøring af køkken alrum, var det dejligt at kunne stå op til en fridag med solskin og dejligt lunt vejr.
Solen var dog ikke helt så stabil som jeg havde ønsket, men dejligt når den kiggede frem med jævne mellemrum. Der er nok at kaste sig over i haven, der står stadig en del sommerblomster i drivhuset og venter på at blive plantet ud, ukrudt har også haft frit spil den sidste tid, men jeg valgte at hygge og nyde, for det skal man jo heller ikke glemme.Hosta i sandkassebedet står super flot lige nu, helt uden snegle angreb.I volden er de første engelskegræsser begyndt at blomstre.Det samme er scilla, ramsløg og kæmpestenbræk. Idag havde posten en pakke med til mig, og det er jo altid spændende at skulle åbne gaver. Er der noget vi havenørder nyder, lige så meget som alle vores skønne blomster, er det gaver fra andre glade havenørder. Denne pakke er fra Birgitte som en hilsen og tak for hjælp i forbindelse med hendes foredrag ;)Det er spændende og hvad har hun mon fundet på til mig. I pakken var der: lyserøde lathyrus, voksurt, mørk vidunderblomst, lilla indianermynte og purpur vingetobak. De lidt fortumlede planter står nu og kommer sig i drivhuset inden de skal plantes i haven. Tak for den dejlige gave Birgitte, dem vil jeg glæde mig til at nyde i sommer.Da jeg var i drivhuset for at sætte de nyankomne planter opdagede jeg at mine skønne Lewisia Columbiana stod i fuld flor.De kommer med de yndigeste små fine blomster.Jeg ved ikke hvem af os der blev mest forskrækket, men jeg tog ihvertfald min del.Tulipanerne står forstat rigtigt flot rundt i bedene.Den første Akelejefrøstjerne står med skønne knopper.Så fik jeg plantet den første af mine Hollandske klematis idag. Den står med den første store knop, så nu er det bare at vente på at denne Justa kommer i fuld flor.
Plænen som svigerfar så gavmild har gødet gror i vildskab og man kan virkelig se hvor jeg kom til.Akeleje og Jakobsstige i skøn forening med tulipaner.Alt ialt blev det til en dejlig fridag i haven, hvor jeg rigtigt fik slappet af og nydt det halvgode vejr og min blomstergave.

Mange afslappede onsdagshilsner herfra ;)

4 kommentarer:

 1. Kære Heidi Godt at du kom ud i haven og fik nydt det. Der ser vidunderlig grønt ud hos dig. Skøn pakke der lige kom ind af døren der ;-) altid dejligt med nyt at plante. Knus Tina

  SvarSlet
 2. Lige mine ord, godt du fik nydt det i haven, det skal også til en gang imellem. Vi må også nyde vores hostaer, inden de bliver hullede efter sneglebesøg. Men måske kan tudsen gøre lidt ved dem, det kan man håbe, men jeg kan godt forstå, du blev forskrækket.
  Jeg har også Justa clematis, og så skal jeg huske at tage billede af min Lewisia. Dejligt med en pakke fra Birgitte.

  SvarSlet
 3. Det er lige før jeg opgiver min anti-tulipan strategi, når jeg ser hvor smukt det ser ud i din have.
  Ikke så ringe at få en plantepakke.

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Godt at pakken nåede frem, den har været længe undervejs! Jeg kan godt se, at planterne ser noget fortumlede ud. Jeg håber, de retter sig op igen. Hvor har du meget i flot blomsterflor i haven lige nu. Det ser allerede meget frodigt og farverigt ud. Græsplænen er godt nok flot. Det kan vist godt svare sig at gøde! Herligt med en fridag i haven. Sådan en dag håber jeg at få i morgen, hvor jeg har fri.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen