Sider,

mandag den 19. august 2013

Vil du med i haven........

I sidste indlæg valgte jeg at gå meget tæt på motiverne, idag vælger jeg det modsatte og tager jer med på havevandring. Kom med indenforDet første vi møder indenfor er disse to fyraftenspladser i solen, og trappen op til terrassen. Blodblommen er plantet i en stor zinkspand.


                  En af mine absolut bedste pladser i haven, et godt sted at tømme hovedet efter arbejde.Det blå/lilla trekantsbed ligger parallelt med stenvolden, og danner en hyggelig sti indrammet af sommerfuglebuske. Skønt med stier også i en lille have.Ned langs med stakittet står mine Deutzia søjler, og to tårne af rionet med pragtsnerler lige nu. Senere på efteråret skal der plantes roser, måske bliver det to Ilse Krohn Superior.                        Stien ender med udsyn til mit lille nye runde bed og vi møder den første hæk.På den andens side hækken kommer vi ned til brændepladsen, brændeskur, højbedene og drivhuset.Jeg forsøger ellers altid at undgå billeder hvor de frygtelige blå presenninger kommer med, men i dag kom de med.

                Nede ved drivhuset ligger også indgangen til spejderlejeren, et lidt skørt project lavet i år.Inde i drivhuset er der en lidt forfalden høststemning, men jeg kan se på fliserne at myrerne hygger sig.Inde i spejderlejeren er der selvfølgelig en bænk og en vandpost.Denne kæmpe squash trives rigtigt godt i sit højbed derinde, og har helt overtaget fuglebadet.


Mit skærebed er afslutning på spejderlejeren inden det bliver til kompostområde. Jeg har for første gang, ikke fået sået masser af blomster i bedet i år. Der er kun blevet plantet lidt sommerblomster der var i overskud, men til næste år så skal der sås igen, da jeg savner at kunne frådse til buketter.På bagesiden af skærebedet går en sti, op forbi drivhuset og højbedene. For enden af stien møder vi igen hækken.                                                                                På den anden side ligger tøsebedetTil venstre for træet kommer sandkassebedet, her er det store hosta der dominerer.                                                         Den ny indrettede skyggehave, som vi har nydt meget denne sommer.                               Jeg er rigtig glad for den måde, området er blevet indrammet på.                                                    Der er kun få blomster i hortensiaen i år.Så møder vi igen lidt hæk og på den anden side er vi atter tilbage på flisene. Der finder vi nok også havens mest sølle bed, det skal der vist arbejdes lidt på til næste år.                                                           Lige et sidste kig på haven.Mange, jeg håber du var med hele vejen, hilsner herfra ;o)

16 kommentarer:

 1. Dejligt med en rundvisning i din have. Du har da lidt af det hele, og det ser frodigt og skønt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Godt du kunne li rundvisningen ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi.Lige en sidste hilsen før vi rejser en lille tur til Flensborg..Der ser vel nok dejlig og frodigt ud i din have......skønt med nogle oversigtsbilleder.
  Flot er det med alle de små hække og bede der deler haven op.
  Hvis du vil se mine indkøb fra Garden Living Fair,så har jeg lavet et indlæg derfra.Viser også mit lille nye bed.Du skal da ikke være så flov over dine blå
  presinninger......dem har jeg også i min carport.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er ikke fordi jeg er flov over de blå presenninger, at de normalt ikke er med på billederne. Men det gør så ondt i mine øjne, når jeg ser dem sammen med smukke blomster.
   Jeg håber i har haft en god tur til Flensborg. Jeg har da vist misset dit indlæg hos dig, det tjekker jeg lige ud ;o)

   Slet
 3. Tak for invitationen selvfølgelig vil jeg med i din have. Altid spændende at se oversigtsbilleder, selvom det ikke er det samme som virkeligheden, så giver det et indtryk af haven. Godt med det sidste billede med sol på, det ser fint ud i din have, og ja skygge har I da haft brug for i sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg er glad for du fulgte med på turen rundt i min have. Jeg kan jo rigtigt godt li nærbilleder, men tænkte at nu var tid til en rundvisning.
   Jeg går jo turen hver dag efter fyraften, så det var let at tage billeder undervejs. Ved godt det ikke er det samme, som at være der selv, men godt du nød turen ;o)

   Slet
 4. Tak for rundvisningen.
  Hvor har du en smuk have.
  Gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Aase, godt du nød turen i min lille have ;o)

   Slet
 5. Ja jeg ville rigtig gerne med på en rundtur i din have, og jeg har virkelig nydt turen, tak for den ! Jeg kan kun anbefale dig at vælge Ilse Krohn Superior, jeg har den i min pergola og er virkelig glad for den.
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Jeg er glad for du nød turen rundt i haven. Det lyder rigtigt godt at Ilse Krhon Superior er god, jeg vil jo gerne finde den bedste rose til tårnene ;o)

   Slet
 6. Hvor var det en fin rundvisning - faktisk bedre, end hvis du havde optaget turen og lagt en film på, for her kan man rigtig stoppe ved hvert enkelt billede og studere detaljer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Godt du nød turen og fik studeret detaljer undervejs ;o)

   Slet
 7. Så hyggelig å ta en tur rundt i din hage :) Så hyggelig at jeg deler den på min hagefacebookside:) Siden finner du via min blogg!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du nød turen rundt i haven ;o)

   Slet
 8. Tak for havevandringen i den dejlige have. Kunne også rigtig godt lide blomsterbillederne i forrige indlæg. Så fine farver.

  SvarSlet
 9. Dejlig med en rundt tur i din have. Er blevet inspireret og betaget af dine stier.Elsker stier - man ved aldrig hvilken pragt, der gemmer sig for ende af dem.
  Kh Heike

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen