Sider,

onsdag den 19. september 2012

En Ude Inde Ude Dag

 Her har vejret valgt at se således ud idag, enten øser regnen ned, eller så skinner solen så fint og dejligt. Men efter at have rendt ud og ind i nogle timer, fik jeg nok af det pjat og er nu trukket indendørs. Jeg fik dog plantet lidt af mine nye planter, de der skal stå i mit lyserøde tøsebed er plantet.


Mens jeg stod i læ under terrassen, fik jeg øje på denne smukke hortensia der er i gang med at springe ud, de er ligesom ekstra skønne, når der kommer en lille efternøgler på denne årstid.


Mine tre Deutzia stjernetop, som jeg styrer, ved at binde ind og op så de står som søjler, får hvert år efter blomstring lov at vokse og lave nye skud. I dag var det så på tide atter at få dem rettet til, inden alle de nye grene bliver alt for træagtig                                                                                     Inden jeg gik igang med saksen.Efter saksens indgriben kom det til at se sådan ud. De ser måske lidt skrabede og nøgne ud lige nu, men bare vent til foråret, da kommer de atter til at stå som lyserøde søjler under blomstringen. Jeg fik også fjernet en del høstanemoner der breder sig helt vildt. Jeg har opgivet at få dem udryddet, men nu bliver der jævnligt rykket op, så de ikke overtager det hele.Under vildnæsset at grønt fandt jeg disse to fine hornvioler, ved ikke rigtigt hvordan de er havnet der, men de må gerne blive stående og pynte.

      Jeg slutter lige med dette billede af sommerfuglen i kæmpeverbena, bare fordi jeg syntes det er smukt.


Jeg har lige set i vejrudsigten, at det skal blive fint vejr søndag hvor jeg atter har fri, så kan jeg måske få resten af mine nye planter i jorden.

Mange - nu bliver jeg inde - hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Det sidste billede er sådan et, du skulle sende til en konkurrence for det er da helt unikt!
  Her har vi fået 5 dråber regn .... til gengæld blæser det en halv pelikan! Så det regn vi fik i går tørrer hurtigt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, jeg syntes også det er rigtigt godt ;o), jeg håber at i har fået lidt regn idag ;o)

   Slet
 2. hej Heidi.Jeg er enig med Bente-skønt billed.Og jeg finder også små fine hornvioler allevegne.Det er da dejligt på denne årstid.Tror også at jeg skal igang med at klippe mine høstanemoner ned.De har bredt sig vildt meget ud over det bed hvor jeg kun vil have dem.Men nu må vi se om jeg får tid i denne weekend.Skal jo lige have de to store bede færdige først.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er hyggeligt med de bonus hornvioler ;o). Jeg rykker mine høstanemoner op, i håb om også at få lidt rødder med. God arbejdslyst til jer ;o)

   Slet
 3. Jeg giver også lige mit besyv med - skønt billede!! Vidunderligt lys igennem sommerfuglen.
  Jeg har også gået lidt ude i regnvejr i dag - jeg tror faktisk at jeg lignede en muldvarp, da jeg endelig gik ind. Jeg var våd og havde jord både i håret og på tøjet. Skidtet flyver simpelthen på mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ;o), ja forstå dem der kan lave havearbejde i hvidt tøj, skidtet springer også på mig ;o)

   Slet
 4. Ja her er det som hos Bente, få byger og halve pelikaner, der tørrer det hele på nul tid. Dit sidste billede er ganske rigtig fantastisk :)Ja det er de andre også, især hortensiaen.
  Tørkehilsener herfra :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth, jeg håber at i har været heldige at få lidt vand idag. Var lige forbi din blog, men kunne se at teknikken driller, håber du får løst problemet ;o)

   Slet
 5. Her har det været råkoldt, og vi har også fået lidt regn i formiddags. Til gengæld har solen kigget frem flere gange i løbet af eftermiddagen.
  Hvad er idéen med dine Deutzia? Skal de opstammes eller ... ?
  Fantastisk billede af verbena og sommerfugl. Godt skudt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her endte det også med sol sidst på dagen igår, men da havde jeg andre gøremål ;o). Ideen med Deutzia er bare at jeg syntes de er fine som søjler istedet for buske ;o)

   Slet
  2. Det er da en fin - og anderledes - idé :o)

   Slet
 6. Beundrer det vakre bedet med bergenia og stein. God ide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, jeg er også rigtigt glad for vores stenvold ;o)

   Slet
 7. Jeg er også helt vild med dit sommerfuglebillede. Fantastisk godt skudt.
  Spændende med de opstemmede deutzia. Der er altid inspirerende at se ting gjort på en anderledes måde.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen