Sider,

søndag den 28. august 2016

Våd søndag med bulder og brag

Jeg skal ellers love for at sommeren kiggede forbi i ugen der gik. Det var lidt hårdt med 30 grader når man skal arbejde, men nærmest som en hån forsvandt det lige da weekenden skulle starte. I dag kom regnen med lyn og torden, det blev til 20 mm på få timer. Heldigvis klarede det op i løbet af eftermiddagen og vi fik da også set små glimt af solen.

Endnu en åkande er sprunget ud i vandposten.
Det er så spændende med frøplanter af egen avl.  De fleste af nicotiana perfume blue er blevet som de skulle, men enkelte skiller sig ud ved at blive meget høje og ha en anden farve, men de matcher nu meget fint sammen.De står sammen med disse skønne dahlia .Mine lathyrus blomstrer fortsat fint, men jeg er også flittig med saksen så blomstringen ikke går i stå.Først på ugen sprang endnu en blomst i mine nye Carl Nielsen roser ud.Idag ovenpå regn og varme dage ser den stadig skøn ud.Odyssey indfanget for nogle dage siden, idag var de regnet i stykker.Burgundy Ice inden de regnede væk.Nye knopper på vej i Jacques Cartier. Ja det er ikke alle bede, der er lige meget farve på. Syrisk rose lige efter regnen.Nu varer det ikke længe inden den enlige magnolieblomst står i fuld flor.Solhattene står rigtigt godt lige nu.Det samme gør den fine Black field pileurt.For nogle år siden plantede jeg et par iris knolde i mit blå/lilla bed. De blomstrede fint den første sommer, men blev ikke til dem som var afbildet på pakken. De breder sig fint i bedet, men har ikke blomstret siden det første år. Nu har jeg ikke megen forstand på iris, men noget siger mig at jeg har gjort noget galt, er der nogen der har et bud, for det ville jo være dejligt at se dem i blomst igen, selvom bladene også er fine.


Mange sene weekend hilsner herfra ;)

12 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Du får da også altid mere regn end vi andre :) jeg måtte nøjes med 10 + 3. Jeg er ikke så flittig med saksen, så jeg får ikke så mange blomster i mine lathyrus, som du gør.
  Dine iris vil gerne have sol - især på knoldene, hvis de får det kan du ikke gøre meget mere.
  knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja vi har ikke stået bagerst i regnkøen i år ;)
   Tak for råd til mine iris. Jeg har plantet dem godt og grundigt ned i den jyske lerjord, så jeg må vist forsøge at løfte dem oven jorden lidt senere på sæsonen.
   Jeg kan godt forstå du ikke når at klippe dine lathyrus, du har jo så meget der kræver din opmærksomhed i haven ;)

   Slet
 2. Her er det også blevet til lidt regn i dag 14 mm i eftermiddags + noget her til aften, tror også der var pænt med mm i det, men har ikke fået tjekket op på det endnu. der var dog tørvejr sidst på eftermiddagen, så jeg kunne få plantet noget ud i haven, har stadig en del stående jeg fik til blogtræg, og ja......jeg var også lige en tur på plantemarked i dag, og fik selvfølgelig slæbt lidt mere hjem til haven.
  Det er nogle skønne roser du har, synd regnen har ødelagt blomsterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det var godt med noget regn, især med det blæst vi har haft de sidste dage. Spændende med nye planter, der skal jo også noget til at fylde dine bede op ;).
   Heldigvis er der flere knopper på vej i roserne, så det går nok ;)

   Slet
 3. Det har været en skøn uge og os der har måtte arbejde har siddet og kigget lænselsfuldt ud af vinduerne. Her fik vi også regn igår og det regner stadig i dag.
  Dine roser er så smukke, jeg håber ikke de tager for meget skade af alt det vand.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja jeg syntes det var slemt at gå på arbejde i det gode vejr, men heldigvis har vi da også fri engang imellem ;)
   Der er nye knopper på vej i roserne, så det skal nok gå ;)

   Slet
 4. Hej,
  Smukke billeder af blomster og bede i din have. Trods regn eller ej har du mange smukke blomster. Her kom også bulder og brag. Roserne har tabt blade og flere hoveder hænger lidt tungt. Flot Lathyrus i farven. De dufter så skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja heldigvis er der stadig mange blomster at glæde sig over i haven. Jeg er også helt vild med de helt mørke latyrus og skal huske at samle frø fra dem, da de også gerne må pryde haven til næste år ;)

   Slet
 5. Hej Heidi

  Sikke mange lækre blomster du viser! Dahliaen er virkelig dejlig og så især i selskab med den mørke Nicotiana. Og kan vist ikke sige mig helt fri for at være en smule misundelig på din fine åkande ;-). Forstår jeg det rigtigt, har du den i en balje? Kan den overleve det vinteren over?

  Floks vil gerne have kolde og fugtige fødder og Iris Germanica have knoldene bagt igennem af solen, som Lisbeth skriver. Så tænker ikke de er oplagte partnere. Jeg har dem i forkanten af mit bed, lige op til fliser og sydvendt. Det synes de vældig godt om. Jeg synes måske ikke at det er den kønneste kantplante, kan bedst lide noget der dækker jorden. Alternativt kan du sætte dem i bed med partnere der ikke skygger for dem. Har du et bed langs sydvendt mur eller lignende ville det være oplagt, de kan også sagtens tåle at stå under et udhæng, bare der er sol nok.

  Tak for kigget i din have, det ser dejligt ud!

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja jeg har min åkande i en lille balje, der nok ikke er mere end 30x30x30 cm. Der har den været i flere år og trives fint med det. Om vinteren sætter jeg baljen ind i drivhuset. Det er ikke frostfrit, men tager den værste kulde og frost. Så du kan roligt anskaffe dig en åkande til en balje ;)
   Jeg har plantet mine iris alt for langt ned, så det skal der rettes op på til efteråret, de får masser af sol så jeg tror de bliver på samme sted

   Slet
 6. Liebe Heidi,
  weder die heiße Sonne, noch der heftige Regen scheinen Deinen Blüten geschadet zu haben. Sie sehen alles ganz wundervoll aus. Es ist eine wahre Freude!
  Alles Liebe
  Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Vielen Dank für Ihre süßen Worte ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen